Nyheder

Vi er klar til at skyde det største enkeltstående projekt nogensinde i gang i SporbyenScandia. 306 lejligheder fordelt på 10 punkthuse opføres af H. Skjøde Knudsen for Lærernes Pension syd for sporet. Det svarer til en tredjedel af det samlede boligantal i vores nye bydel.

Der er tale om lejelejligheder, som - hvis alt går vel - forventes at være klar til indflytning i 2025.

Vi har hænderne højt over hovedet i disse dage, hvor vi byder velkommen til nye venner her i SporbyenScandia.

I en af vores smukke gamle haller ved Kulturtorvet er Danish Coffee og Danish Organic Bottles nemlig flyttet ind. Gennem mange måneder har de to virksomheder knoklet med klargøring til indflytningen.

Det industrielle og rå udtryk passer perfekt til koncepterne og produkterne, og vi er enormt begejstrede for det smukke resultat - og selvfølgelig for at få et lækkert kafferisteri som nærmeste nabo!

Velkommen til vores 2 nye naboer ♡

Som I allerede ved, kommer vores nye bydel til at danne rammerne for et ekstraordinært råt og cool miljø, når Container Living flytter ind.

Container Living opfører 106 atypiske, attraktive lejligheder på henholdsvis 30 m2 og 60 m2 langs Sporparken.

Lejlighederne etableres i et “barcode system”, hvor containerne placeres side om side i grupper med varierende højder fra 3-5 etager. De forskellige højder skaber oaser til små opholdssteder i form af reposer og en fælles tagterrasse til de heldige beboere.

Den Grønne Kile langs bebyggelsen vil fungere som det mere private og fredelige uderum. Og alle boliger får en solrig altan mod sydøst og nordvest.

Container Livings visualisering er vejledende.

Som I allerede ved, kommer vores nye bydel til at danne rammerne for et ekstraordinært råt og cool miljø, når Container Living flytter ind. Container Living opfører 106 atypiske, attraktive lejligheder på henholdsvis 30 m2 og 60 m2 langs Sporparken. Lejlighederne etableres i et “barcode system”, hvor containerne placeres side om side i grupper med varierende højder fra 3-5 etager. De forskellige højder skaber oaser til små opholdssteder i form af reposer og en fælles tagterrasse til de heldige beboere. Den Grønne Kile langs bebyggelsen vil fungere som det mere private og fredelige uderum. Og alle boliger får en solrig altan mod sydøst og nordvest. Container Livings visualisering er vejledende.

Vi byder velkommen til Damhusene - 38 boliger fordelt på 2 punkthuse i 4 etager. Projektet opføres i U-feltet.

Damhusene dækker over 2, 3 og 4 værelses lejligheder. 8 forskellige lejlighedstyper til 8 forskellige beboerprofiler. Alle lejligheder med altan eller terrasse.

Udtryksmæssigt kommer Damhusene til at spille flot sammen med vores øvrige byggeprojekter samt vores historiske, industrielle stemning. Alle facader er udført i rødbrunt tegl, mens facaden på penthouse er udført i profileret brunt beton. Alle altaner bliver farvesat som vinduerne i en gråbrun farve.

I det hele taget bliver Damhusene og resten af U-feltet indarbejdet i vores naturlige, vild-med-vilje koncept, og området får derfor en afslappet, uhøjtidelig SporbyenScandia-stemning.

Bygherre er Vinding Gruppen og H. Skjøde Knudsen er entreprenør. Projektet er tegnet af Arkitema , og visualiseringer er vejledende.

Det er ganske snart, at den smukke, nyrenoverede Scandia-Ekspressen for alvor rykker ud af Torvehallen og ser dagens lys her i vores nye bydel.

Vi glæder os som små børn til, at den fine togvogn skal skabe stemning i og pryde vores område.

Hele ideen bag Scandia-Ekspressen er at ombygge en togvogn med restaurant og kongeloge, så den minder så meget om Orientekspressen som muligt. Og når toget rykker udenfor i det offentlige rum skal der bygges perron, køkken og toiletter.

Togvognen er blevet istandsat af 14 frivillige, hvoraf flere er tidligere medarbejdere her på Scandia.

Skal vi ikke være enige om at passe godt på det endelige resultat? - der ligger økonomi samt ualmindelig mange fine, frivillige og godhjertede mandetimer i projektet ♡

sporbyen

Det er en smal sag for os, der har vores daglige gang i vores nye bydel og hver dag arbejder med fremtiden, udviklingen og planlægningen, at overskue vores samlede scenarie. 

For omverdenen kan det være helt anderledes vanskeligt at bevare det store overblik over SporbyenScandia. 

Som du kan se, er nogle projekter allerede realiseret og færdigbyggede, mens andre er under planlægning - og enkelte er faktisk kun på idéstadiet. 
Parkkvarteret
Engkvarteret
Væksthuset
Toghavegården
Containerliving
Kulturtorvet

... og mange flere skønne områdenavne er en del af vores nye bydel - og dermed også en del af Randers. 

Visualiseringen er naturligvis vejledende og udarbejdet i samarbejde med Randers Arkitekten. 
 
Det Store Overblik
 
Når du kommer i vores nye bydel som beboer eller gæst, ønsker vi, at du oplever de bedste forudsætninger for liv i bred forstand. Vi lægger vægt på det upolerede uperfekte til gavn for miljø og trivsel. 

Byliv, fysisk og mental sundhed og naturrigdom skal gå hånd i hånd og allerhelst understøtte hinanden. Derfor arbejder vi mest muligt med biodiversitet.

I vores kvarterer byder vi på en varieret flora med mange forskellige planter, buske og træer. Smukke, mangfoldige indtryk i bybilledet. 

At være Vild med Vilje kræver omtanke og viden. Måske ikke helt i samme udstrækning som det 'pudsede og polerede' - men vi er naturligvis bevidste om vores nutid og fremtid omkring pleje og vedligeholdelse. 
 
Vild med vilje
 
Nu kan vi glæde os til en helt ny og utraditionel boligform her i vores nye bydel. 

Vores såkaldte byggefelt G kommer til at byde på den rå og urbane boligform Container Living. 

Forventeligt kommer projektet til at rumme boliger på henholdsvis 30 m2 og 60 m2. De industrielle containeres udtryk passer perfekt ind i stemningen og atmosfæren blandt vores gamle, smukke industribygninger. Og det er netop dette visuelle samspil, vi har fokus på. 

Vi gør opmærksom på, at visualiseringen er vejledende - og vi skal nok holde jer løbende opdateret om projektet.
 
Container
 
I denne tid gør vi klar til at opføre et helt nyt parkeringshus i vores nye bydel. Beboere og gæster i SporbyenScandia kan dermed se frem til 119 parkeringspladser i det 2 etagers høje p-hus. 

Som altid lægger vi stor vægt på den gode sporby-stemning. Derfor har vi valgt materialer, der skaber både et varmt og industrielt udtryk - helt i vores bydels ånd. 

Snart vil I alle kunne se byggeriet tage form mellem byggefelt R+S og Væksthuset ud mod Udbyhøjvej. Vi er selv bygherre på parkeringshuset og Arne Andersen, Vrå er totaltentreprenør. Krogh Arkitektur står bag visualiseringerne.
 
Parkering
 

Vi har fået en ny stærk spiller på holdet bag SporbyenScandia.

Søren Kristiansen indtræder i ejerkredsen af vores nye bydel efter tidligere afdøde kompagnon Per Søndergård.

Søren er 61 år, og han er som tidligere direktør i entreprenørkoncernen KPC en erfaren herre i branchen.

Sørens nye medejerskab i SporbyenScandia stemmer perfekt overens med det sporskifte, han selv annoncerede for ca. 1 år siden, hvor han selv valgte at stoppe i sin toppost i KPC for at arbejde på en ny og anderledes måde. Netop på bestyrelses- og investorniveau.

Dermed består investorteamet bag vores bydel af →

Profilsystemer A/S v/Steen Jørgensen
SK Sporbyen Holding ApS v/Søren Kristiansen
Agat Ejendomme A/S

Investorteamet forestår i samarbejde projektudviklingen af området.

Velkommen til Søren.

Søren

Byggeriet af Enghusene - også bedre kendt som vores 2 højhuse - er gået i gang ultimo marts.

Et par interessante facts om Enghusene.

Byggeriet omfatter i alt 8.290 kvm
Husene rummer 96 lejeboliger
Herunder 57 stk. i bygning Y
Og 39 stk. i bygning Z
Til byggeriet hører 96 parkeringspladser

Facaderne på de to 10-12 etagers højhuse vil fremstå rolige med enkelte arkitektoniske virkemidler. De udføres i en lækker, nøddebrun farve, der kan minde om Corten stål.

Projektet er solgt til Koncenton, og Arne Andersen Vrå A/S er entreprenør.

Visualisering: Krogh Arkitektur

Enghusene

Nu skydes 2. etape af byggeriet i Parkkvarteret i gang. 

2.030 kvm boligbyggeri i 4 etager med 20 lejligheder fra 54-154 kvm skal efter planen stå klar ultimo 2021.

I 1. etape af Parkkvarteret så 16 lejligheder og 5 rækkehuse dagens lys. Og disse boliger danner allerede hjem for nye beboere. Parkkvarteret er det kvarter i vores nye bydel, der befinder sig tættest på Randers bymidte.
 
d2d96fc5 ac82 4a7d 9946 5b851b0a9c55 37 90 0 0 4000 2250 1440 810 9b2d2f55
 

126282784 2748320242099845 4813695218644420518 o

 

I 1961 blev hun i anledning af Scandias 100 års jubilæum foræret til de ansatte. Og gennem 56 år har Pige i Blæst hver eneste morgen hilst medarbejderne på Scandia godmorgen.

Pige i Blæst af kunstneren Helge Holmskov har dermed haft en enorm stor betydning for medarbejderne som symbolet på deres arbejdsplads - og man har ladet sig fotografere sammen med hende ved specielle lejligheder.

Den smukke pige har dog længe været væk fra sit hjem på Scandias område. Hun har haft det godt og er blevet opbevaret trygt og sikkert.

På foranledning af "Foreningen til bevarelse af Pige i Blæst" vender hun nu hjem igen.

Ved en våd, men hjertelig og følelsesladet, genindvielse fandt hun sin nye, foreløbige plads her hos os overfor Teglvej, hvor hun fremadrettet vil byde alle velkommen til SporbyenScandia og samtidig skue udover vores nye bydel.

Hendes hjemkomst blev fejret med sang ved Metalsangkoret Scandia.

Af hjertet tak for Pige i Blæst. Vi lover at passe rigtig godt på hende.

pige i blaest05 1 1

SporbyenScandia har lagt Torvehal og stemning til Danske Banks lokale talkshow om vækst og muligheder i Randers by. Lækre, smagsfulde billeder og klip fra vores ‘hood’.

Fremtidsforsker Carsten Beck og borgmester Torben Hansen medvirker i talkshowet. Nyd de flotte optagelser lige her: https://danskebank.dk/privat/danske-byliv

 

Per Søndergaard døde pludseligt lørdag den 16. maj - 66 år gammel.

Per var først og fremmest Aalborg-mand, men her hos os bør han huskes og anerkendes for sit store engagement i og tiltro til Randers.

Sammen med Steen Jørgensen og Agat Ejendomme var Per Søndergaard idémand og investor bag vores nye, spændende bydel - SporbyenScandia.

På en nedlagt og hengemt fabriksgrund midt i Randers troede Per fra første færd på projektets realisering og kastede sig både personligt og økonomisk ind i kampen om at gøre det umulige muligt - at skabe en helt ny og unik by i byen.

Per Søndergaard var kendt for enestående resultater gennem en lang karriere som direktør for ejendomsinvesteringsfirmaet TK Development og bestyrelsesformand i superliga-klubben AAB.

På et overordnet - men i høj grad også personligt - plan vil Per blive savnet i SporbyenScandia, og vi sender de varmeste tanker til Pers familie - hustru, tre sønner, to bonussønner og syv børnebørn.

Æret være Pers minde og tak for din tillid til Randers.

 

Torvehallen danner på lørdag rammerne om et stemningsfuldt Design&Vintage marked - arrangeret af Sisters retro og Design & Fashion Randers. 

Samtidig har vi åbent for jer alle på Perronen (vores SporbyenScandia showroom) fra kl. 10-16 - kig endelig ind til os før eller efter din vintage-shopping. 

Besøg os

Og samtidig illustrerer vi en innovativ og moderne holdning til bæredygtighed.

En kombination af nyt og gammelt.

Kunstner Mads Borch har begået et værk bestående af en historisk gammel dampkedel med nogle togskinner fra vores gamle Scandia-fabrik.
5,5 meter høj står skulpturen nu næsten færdig og vil i fremtiden byde gæster og beboere velkommen til en fremsynet, ny bydel med lange, robuste rødder i historien.
 
Fremadrettet vil den få selskab af flere skulpturer i vores nye bydel, som alle vil skabe bro mellem fortiden og fremtiden.

I SporbyenScandia er vi klar til 2020 og fremtiden. 

Et fokusområde for vores fremtid bliver


» BÆREDYGTIGHED «

I vores byggeprocesser her i området arbejder vi allerede med princippet "fra vugge til vugge". Altså - miljømæssig bæredygtighed på ressourcer og materialer, hvor vi tænker i alle materialers livscyklus.
Et eksempel er vores anvendelse af betonrester fra nedbrudte bygninger, som vi knuser og anvender til etablering og bundopbygning af vejnettet i bydelen.

En ny lokalplan for området syd for sporet er under udarbejdelse og forventes færdig i løbet af sensommeren.

En pensionskasse tegner lige nu på de 2 højhuse, som skal placeres ved siden af den tidligere administrationsbygning.

Samtidig bliver der tænkt store og spændende tanker omkring netop den tidligere administrationsbygning.

I øjeblikket er vi i fuld gang med at åbne Sporbyen op ud mod Udbyhøjvej. Vi fjerner buskads og træer og etablerer en ny beplantning. Alt sammen med henblik på at etablere et grønt indkig fra Udbyhøjvej ind i vores bydel.

De første beboere er flyttet ind i Parkkvarteret. Anlægning af fortove og veje nærmer sig sin afslutning. 

Toghavegården på fotoet herunder og “byggefelt R” er i fuld gang og under etablering. Byggefelt R er igangsat med sandpude og udgravning til kælder. Dette felt vil komme til at byde på 136 boliger.

Vi har fuld gang i etablering af klimasikring i området i form af LAR-bassiner (Lokal Afledning af Regnvand).

DR1 og Maddysten er færdige med sæsonens optagelser optagelser i Torvehallen. Vi glæder os til at se det færdige resultat i løbet af foråret.

Padel Sport trækker gæster til vores bydel, som prøver kræfter med denne sportsgren. Og som noget helt nyt kan langt flere fremover spille indendørsfodbold her i løbet af vinteren på de indendørsbaner, der er etableret ved siden af padel sport.

Lyskrydset på Udbyhøjvej overdrages til kommunen, og vi beklager de gener, som I har oplevet i forbindelse med etableringen. 

De seneste 10 år er der ikke blevet bygget andelsboliger i Randers overhovedet. Nu bygges der 31 stk. lige her hos os i SporbyenScandia. 

Torsdag den 24. oktober kl. 17-18.30 afholder teamet bag projektet informationsmøde om andelslejlighederne i vores showroom Perronen, hvor planerne for første gang præsenteres for offentligheden. 

Entreprenørvirksomheden Arne Andersen Vrå, teamet bag projektet samt EDC Projekt Poul Erik Bech fortæller om de kommende planer - herunder plantegninger, materialevalg og prisniveau.


Alle er velkomne.

DR1 er i fuld gang med optagelserne til et længe ventet gensyn med et kendt og populært program.

Maddysten er nemlig vendt tilbage til Torvehallen, og vi kan alle sammen glæde os til 2020, hvor vi kan se den næste række af programmer fra Randers. 

Om dommerstaben er den samme som altid, kan vi på nuværende tidspunkt ikke udtale os om, men vi glæder os over, at Torvehallen igen er fuld af DR1-aktivitet. 
Her finder du de 4 QR koder, hvor du med din telefon vil kunne panorere over 4 forskellige scenarier i den fremtidige Torvehal. 
 
Kom til præsentationsmøde af vores nye vision for Torvehallen 
 
TORSDAG DEN 29. AUGUST KL. 17.30 
 
Alle er velkomne
 
___
 
 
Kom og bliv en del af et helt specielt boligmiljø i SporbyenScandia. I én af vores nye bydels allermest spektakulære bygninger - TORVEHALLEN - opfører vi nu et unikt, centralt og spektakulært boligtilbud. 
 
Med afsæt i hallens oprindelige udtryk og udformning skaber vi boliger på 2 niveauer omkring et indre gaderum. En summende oase og et oplagt samlingssted med liv, dynamik og store grønne træer, som hele året rundt vil fungere som knude- og midtpunkt for TORVEHALLENs beboere. Kort sagt et sted for samling og fællesskab.
 
Samtidig sikrer vi det udtryk og den ånd, som vi alle i dag holder af og beundrer. Vi bevarer og bibeholder materialer, søjler og spær - alt sammen som grobund for en kulisse og boform uden lige i resten af landet. 
 
SporbyenScandia bliver rig på arkitektoniske oplevelser, forskelligartede boligmiljøer, offentlige og private rum, kultur, erhverv og butiksliv. Ingen tvivl om at TORVEHALLEN midt i denne mangfoldighed af udtryk og indtryk vil få en helt central rolle med sin placering direkte ud til den fremtidige Sporpark,der gennemskærer hele området som en central, grøn akse. 
 
Du kender allerede TORVEHALLEN og dens stemning og ånd fra DR1’s store programsucces Maddysten. 
 
Vi glæder os, - og du kan være med. Velkommen til TORVEHALLEN. 

Det er en stor fornøjelse at byde velkommen til Match Padel Randers med padel sport i en af de gamle haller ved Toldbodgade.

Padel sport er for alle. Lige fra det første nybegynderstadie til allerhøjeste eliteniveau.

Spillet er en sammensmeltning af tennis og squash, hvor du benytter glasvæggene som bander. Der spilles to-mod-to, og banen er arealmæssigt mindre end en tennisbane. Jo mere du spiller padel, jo bedre bliver du til at udnytte glasvæggenes vinkler. Og jo mere komplekst, taktisk og sjovt bliver spillet.

Kim og Mads bag Match Padel Randers giver gerne en introduktion til spillet. Kontakt dem gerne via deres website, hvis de skal være tilstede ved dit første spil.

Rigtig god fornøjelse med padel sport.

Vores såkaldte byggefelter "R + S" er solgt. Det kommende kaldenavn for dette område endnu ikke er fundet. 

110 nye boliger skyder op i R + S feltet - fordelt på 3 bygninger i op til 6 etager. Alle boliger med enten have eller altan samt enkelte penthouses med egne tagterrasser. Mellem bygningerne skabes et landskabeligt gårdrum, der åbner sig mod syd, og generelt vil arkitekturen bære præg af vores områdes industrielle forhistorie i materialevalg, farvesætning og udtryk. 

Byggefelt R + S vil byde på både udlejnings-, ejer- og samt andelsboliger. 

Det er den nordjyske entreprenør Arne Andersen, Vrå, der står bag opkøbet af byggefelt R + S, og Krogh Arkitektur har udarbejdet de vejledende (og ikke endelige) visualiseringer.

To MR togsæt og en A-vogn er vendt hjem til Scandia-reden. Siden 1980’erne har togene kørt millioner af kilometre med hundrede tusindevis af passagerer.
Otiummet skal tilbringes her i vores nye bydel SporbyenScandia, hvor togsættene bliver placeret på skinnerne og brugt kreativt på vores område. Ét af de to togsæt bliver ombygget til Scandia Ekspressen - inspireret af Orient Ekspressen.

En stor tak til alle, der har hjulpet og assisteret os i opgaven med at få togene hjem til Randers og SporbyenScandia.

Tog

Vi er glade for at kunne byde Randers' eget 'Nybyggerpar 2019' Lourdes og Nicolai velkommen her i SporbyenScandia.

Med ægteparrets nye virksomhed MANZO præsenterer de flere kendte elementer fra Nybyggerne - blandt andet betongulvet, køkkenfronter og møbler. Men også helt nye ideer bliver en del af det nye koncept. MANZO får base her hos os i SporbyenScandia med både værksted og showroom.

Lourdes fortæller:
"Med MANZO vil vi udleve og udvikle vores passion for indretning. Vi er super-glade for, at vi kan holde til i netop SporbyenScandia med showroom og værksted, da områdets industrihistorie og bydelens nye fremtid er utrolig spændende for os."

Velkommen.

Vi får fornemt besøg her i Randers - i SporbyenScandia.

DR1 gæster os fra oktober til februar med en ny stor (endnu unavngiven) programsatsning, hvor familier dyster om at være dygtigst til madlavning sammen.

Timm Vladimir vil være både vært og dommer - flankeret af endnu ikke-offentliggjorte kompetente meddommere fra kogekunstens verden. Programmet sendes til foråret 2019.

Vi glæder os til at lægge hus, rammer og TORVEHAL til et program fyldt med kreativitet, samarbejde, æstetik og teknisk kunnen. Vores og DR's håb er, at alle, der ser programmet, kan blive inspireret til mere madlavning og kvalitetstid med familien.Allerede nu er DR i gang med at flytte ind i vores torvehal og etablere studie med køkkener, dekorationer og stemning.

Vi synes, det er skønt at være medvirkende til at få Randers i centrum på landsdækkende TV i ugevis - og naturligvis også vores egen SporbyenScandia.

Vi holder jer opdateret her på siden og på vores Facebook
- så følg med!

Farvel til nogle af de gamle bygninger og goddag til nye veje i SporbyenScandia.

Alt sammen medvirkende til at larm, rod og gener er påbegyndt. Og vi er nødt til at sige det, som det er - det kommer til at stå på en rum tid endnu...

Lige nu river vi ned i Udbyhøjkvarteret, herunder det gamle medarbejderhus, og det er både synligt og tydeligt for vores naboer på Udbyhøjvej.

Samtidig etablerer vi i denne tid de primære veje i SporbyenScandia. Det er bl.a. hovedvejen, der strækker sig fra ”den gamle portvagt” på Udbyhøjvej til et kommende lyskryds længere henne ad Udbyhøjvej ved Dronningborg. Derudover etablerer vi en vej i Parkkvarteret, der forbinder Laksegade med SporbyenScandia.

I skal alle vide, at vi er enormt bevidste om, at vi genererer vores gode naboer og omegn. Men samtidig er vi også fulde af forventning om, at vi for alvor er i gang med at skabe en helt ny bydel i Randers.

Med støtte fra kommunen bygger Domea 73 almene familieboliger i SporbyenScandia i området ud mod Udbyhøjvej. Væksthuset bliver dermed en del af en stor investering fra Randers Kommune, hvor byrådet har afsat i alt 24,6 millioner kroner til opførelse af almene familieboliger - heraf 10,8 millioner kroner til Væksthuset i hos os. Beløbet svarer til 10% af den samlede udgift til etablering af Væksthuset.

Ønsker du at vide mere om Randers Kommunes støtte til opførsel af almene familieboliger, kan du læse med her.

Randers udvikler sig med rivende hast i disse år. Og vores projekt her i SporbyenScandia er ét af de byggeprojekter i kommunen, der muliggør udviklingen.

Det betyder også, at antallet af tilflyttere til Randers er i vækst, og at indbyggertallet indenfor de næste 10 år forventes at runde 103.000.

Og mange af disse mennesker skal naturligvis bo hos os her i SporbyenScandia. Byens positive udvikling og befolkningstilvækst er godt nyt, når vi i de kommende år forvandler 225.000 kvm tidligere togfabriksgrund til en helt ny bydel med boliger, erhverv, butiks- og kulturliv. Fem forskellige kvarterer forbundet af et grønt område, hvor de gamle togspor er bevaret for at fortælle områdets historie.

Læs mere om de store projekter i Randers her

Mellem land, fjord og by bliver det snart muligt at bo på den eftertragtede grund, der i mange år dannede livsgrundlag for over 800 randrusianere.Sporbyen Scandias første kvarter er blevet en realitet.

Parkkvarteret kommer til at lægge muld til 78 eksklusive boliger. 73 lejligheder med udgang til sydvestvendt altan eller terrasse og alle i elevator-ejendom. Og 5 by-/ rækkehuse midt i parklignende omgivelser.

Bebyggelsen kommer i størrelse til at spænde vidt. Fra 2-værelses ejerlejligheder på 68 kvm til 5-værelses lejligheder 183 kvm med private tagterrasser. Herimellem er der et væld af muligheder for at finde den eksakt størrelse bolig, der tilgodeser den individuelle families krav og behov.

Parkkvarteret bliver den del af Sporbyen, der kommer til at ligge tættest på Randers’ centrum - kun otte minutter i normalt gåtempo fra gågademiljøet i Randers. Langs de gamle togspor opføres bebyggelsen i en varierende, let stil i 1 til 4 etager.

Højest vil der blive bygget mod nord, mens bebyggelsen nedtrappes i størrelse mod syd for at skabe ideelle uderum med intime haver og skønne terrasseforhold samt sikre en fri passage til solen fra syd.

Tilkørselsforholdene bliver fra nord, hvilket er med til at skabe en ekstra ro omkring områdets sydlige del, der via beplantning og fællesarealer legemliggør navnet, Parkkvarteret.

I respekt for stedets historie og for at skabe den rette autenticitet har investorerne bag Parkkvarteret opkøbt to af de oprindelige togvogne fra fabriksepoken, hvoraf den ene skal fungere som et fælleshus til glæde for beboerne.

Samlet set opføres der godt 8.000 kvm boliger tæt på hjertet af Randers.

Parkkvarteret bliver det første af de skitserede 10 kvarterer i Sporbyen Scandia, som bliver en realitet. Vi forventer, at salget påbegyndes i sommeren 2018 med indflytning i sommeren 2019.

Ønsker du at vide mere omkring salg af boligerne i Parkkvarteret eller vil du tilmeldes fremtidige nyhedsbreve - kontakt da EDC Poul Erik Bech Randers på tlf. 87 11 87 11 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

23

 

56

 

4

 

4

Traditionen tro var 1300 pensionister samlet til kaffebord i mandags i Bombardier-hallerne. Arrangementet finder altid sted mandag i Randers-ugen, og frivillige forkæler de ældre med rundstykker, kage og kaffe leveret af Føtex i Dytmærsken.

2 timer – og 3800 kopper kaffe senere – var folk blevet godt underholdt af Kirsten Siggaard i selskab med Swing Sisters, som bl.a. tæller Lise-Lotte Norup og Kirsten Vaupel.

En fantastisk hyggelig formiddag – og en skøn tradition at så mange mennesker kan samles om hygge og samvær på ét sted på én gang.

Scandia

 

ScandiaScandia

 

Scandia Scandia

ONSDAG DEN 28. JUNI 2017 KL. 19 - 21 afholder vi i samarbejde med Randers Kommune et offentligt møde omkring fremtidsplanerne for SporbyenScandia.

Mødet finder sted i kantinen, Bombardier, på Scandia-området.

Hvis du er nysgerrig omkring planerne for SporbyenScandia, er du meget velkommen til at kigge forbi.

Du kan også læse mere om lokalplanen for området lige her:
https://omkommunen.randers.dk/annonceringer/2017/planlaegning/forslag-til-lokalplan-640-sporbyen-scandia/

Vi har været på tur rundt på Scandia-området med et kamera i hånden. Sporbyen er fuld af sjæl, charme og taknemmelig motiver, og vi er vilde med områdets og stedets mange flotte farver Vi har forsøgt at fange nogle stemningsoplevelser til jer her.

Scandia Scandia Scandia

 

Scandia Scandia Scandia