Nyheder

Her finder du de 4 QR koder, hvor du med din telefon vil kunne panorere over 4 forskellige scenarier i den fremtidige Torvehal. 
 
Kom til præsentationsmøde af vores nye vision for Torvehallen 
 
TORSDAG DEN 29. AUGUST KL. 17.30 
 
Alle er velkomne
 
___
 
 
Kom og bliv en del af et helt specielt boligmiljø i SporbyenScandia. I én af vores nye bydels allermest spektakulære bygninger - TORVEHALLEN - opfører vi nu et unikt, centralt og spektakulært boligtilbud. 
 
Med afsæt i hallens oprindelige udtryk og udformning skaber vi boliger på 2 niveauer omkring et indre gaderum. En summende oase og et oplagt samlingssted med liv, dynamik og store grønne træer, som hele året rundt vil fungere som knude- og midtpunkt for TORVEHALLENs beboere. Kort sagt et sted for samling og fællesskab.
 
Samtidig sikrer vi det udtryk og den ånd, som vi alle i dag holder af og beundrer. Vi bevarer og bibeholder materialer, søjler og spær - alt sammen som grobund for en kulisse og boform uden lige i resten af landet. 
 
SporbyenScandia bliver rig på arkitektoniske oplevelser, forskelligartede boligmiljøer, offentlige og private rum, kultur, erhverv og butiksliv. Ingen tvivl om at TORVEHALLEN midt i denne mangfoldighed af udtryk og indtryk vil få en helt central rolle med sin placering direkte ud til den fremtidige Sporpark,der gennemskærer hele området som en central, grøn akse. 
 
Du kender allerede TORVEHALLEN og dens stemning og ånd fra DR1’s store programsucces Maddysten. 
 
Vi glæder os, - og du kan være med. Velkommen til TORVEHALLEN. 

Det er en stor fornøjelse at byde velkommen til Match Padel Randers med padel sport i en af de gamle haller ved Toldbodgade.

Padel sport er for alle. Lige fra det første nybegynderstadie til allerhøjeste eliteniveau.

Spillet er en sammensmeltning af tennis og squash, hvor du benytter glasvæggene som bander. Der spilles to-mod-to, og banen er arealmæssigt mindre end en tennisbane. Jo mere du spiller padel, jo bedre bliver du til at udnytte glasvæggenes vinkler. Og jo mere komplekst, taktisk og sjovt bliver spillet.

Kim og Mads bag Match Padel Randers giver gerne en introduktion til spillet. Kontakt dem gerne via deres website, hvis de skal være tilstede ved dit første spil.

Rigtig god fornøjelse med padel sport.

Vores såkaldte byggefelter "R + S" er solgt. Det kommende kaldenavn for dette område endnu ikke er fundet. 

110 nye boliger skyder op i R + S feltet - fordelt på 3 bygninger i op til 6 etager. Alle boliger med enten have eller altan samt enkelte penthouses med egne tagterrasser. Mellem bygningerne skabes et landskabeligt gårdrum, der åbner sig mod syd, og generelt vil arkitekturen bære præg af vores områdes industrielle forhistorie i materialevalg, farvesætning og udtryk. 

Byggefelt R + S vil byde på både udlejnings-, ejer- og samt andelsboliger. 

Det er den nordjyske entreprenør Arne Andersen, Vrå, der står bag opkøbet af byggefelt R + S, og Krogh Arkitektur har udarbejdet de vejledende (og ikke endelige) visualiseringer.

To MR togsæt og en A-vogn er vendt hjem til Scandia-reden. Siden 1980’erne har togene kørt millioner af kilometre med hundrede tusindevis af passagerer.
Otiummet skal tilbringes her i vores nye bydel SporbyenScandia, hvor togsættene bliver placeret på skinnerne og brugt kreativt på vores område. Ét af de to togsæt bliver ombygget til Scandia Ekspressen - inspireret af Orient Ekspressen.

En stor tak til alle, der har hjulpet og assisteret os i opgaven med at få togene hjem til Randers og SporbyenScandia.

Tog

Vi er glade for at kunne byde Randers' eget 'Nybyggerpar 2019' Lourdes og Nicolai velkommen her i SporbyenScandia.

Med ægteparrets nye virksomhed MANZO præsenterer de flere kendte elementer fra Nybyggerne - blandt andet betongulvet, køkkenfronter og møbler. Men også helt nye ideer bliver en del af det nye koncept. MANZO får base her hos os i SporbyenScandia med både værksted og showroom.

Lourdes fortæller:
"Med MANZO vil vi udleve og udvikle vores passion for indretning. Vi er super-glade for, at vi kan holde til i netop SporbyenScandia med showroom og værksted, da områdets industrihistorie og bydelens nye fremtid er utrolig spændende for os."

Velkommen.

Vi får fornemt besøg her i Randers - i SporbyenScandia.

DR1 gæster os fra oktober til februar med en ny stor (endnu unavngiven) programsatsning, hvor familier dyster om at være dygtigst til madlavning sammen.

Timm Vladimir vil være både vært og dommer - flankeret af endnu ikke-offentliggjorte kompetente meddommere fra kogekunstens verden. Programmet sendes til foråret 2019.

Vi glæder os til at lægge hus, rammer og TORVEHAL til et program fyldt med kreativitet, samarbejde, æstetik og teknisk kunnen. Vores og DR's håb er, at alle, der ser programmet, kan blive inspireret til mere madlavning og kvalitetstid med familien.Allerede nu er DR i gang med at flytte ind i vores torvehal og etablere studie med køkkener, dekorationer og stemning.

Vi synes, det er skønt at være medvirkende til at få Randers i centrum på landsdækkende TV i ugevis - og naturligvis også vores egen SporbyenScandia.

Vi holder jer opdateret her på siden og på vores Facebook
- så følg med!

Farvel til nogle af de gamle bygninger og goddag til nye veje i SporbyenScandia.

Alt sammen medvirkende til at larm, rod og gener er påbegyndt. Og vi er nødt til at sige det, som det er - det kommer til at stå på en rum tid endnu...

Lige nu river vi ned i Udbyhøjkvarteret, herunder det gamle medarbejderhus, og det er både synligt og tydeligt for vores naboer på Udbyhøjvej.

Samtidig etablerer vi i denne tid de primære veje i SporbyenScandia. Det er bl.a. hovedvejen, der strækker sig fra ”den gamle portvagt” på Udbyhøjvej til et kommende lyskryds længere henne ad Udbyhøjvej ved Dronningborg. Derudover etablerer vi en vej i Parkkvarteret, der forbinder Laksegade med SporbyenScandia.

I skal alle vide, at vi er enormt bevidste om, at vi genererer vores gode naboer og omegn. Men samtidig er vi også fulde af forventning om, at vi for alvor er i gang med at skabe en helt ny bydel i Randers.

Med støtte fra kommunen bygger Domea 73 almene familieboliger i SporbyenScandia i området ud mod Udbyhøjvej. Væksthuset bliver dermed en del af en stor investering fra Randers Kommune, hvor byrådet har afsat i alt 24,6 millioner kroner til opførelse af almene familieboliger - heraf 10,8 millioner kroner til Væksthuset i hos os. Beløbet svarer til 10% af den samlede udgift til etablering af Væksthuset.

Ønsker du at vide mere om Randers Kommunes støtte til opførsel af almene familieboliger, kan du læse med her.

Randers udvikler sig med rivende hast i disse år. Og vores projekt her i SporbyenScandia er ét af de byggeprojekter i kommunen, der muliggør udviklingen.

Det betyder også, at antallet af tilflyttere til Randers er i vækst, og at indbyggertallet indenfor de næste 10 år forventes at runde 103.000.

Og mange af disse mennesker skal naturligvis bo hos os her i SporbyenScandia. Byens positive udvikling og befolkningstilvækst er godt nyt, når vi i de kommende år forvandler 225.000 kvm tidligere togfabriksgrund til en helt ny bydel med boliger, erhverv, butiks- og kulturliv. Fem forskellige kvarterer forbundet af et grønt område, hvor de gamle togspor er bevaret for at fortælle områdets historie.

Læs mere om de store projekter i Randers her

Mellem land, fjord og by bliver det snart muligt at bo på den eftertragtede grund, der i mange år dannede livsgrundlag for over 800 randrusianere.Sporbyen Scandias første kvarter er blevet en realitet.

Parkkvarteret kommer til at lægge muld til 78 eksklusive boliger. 73 lejligheder med udgang til sydvestvendt altan eller terrasse og alle i elevator-ejendom. Og 5 by-/ rækkehuse midt i parklignende omgivelser.

Bebyggelsen kommer i størrelse til at spænde vidt. Fra 2-værelses ejerlejligheder på 68 kvm til 5-værelses lejligheder 183 kvm med private tagterrasser. Herimellem er der et væld af muligheder for at finde den eksakt størrelse bolig, der tilgodeser den individuelle families krav og behov.

Parkkvarteret bliver den del af Sporbyen, der kommer til at ligge tættest på Randers’ centrum - kun otte minutter i normalt gåtempo fra gågademiljøet i Randers. Langs de gamle togspor opføres bebyggelsen i en varierende, let stil i 1 til 4 etager.

Højest vil der blive bygget mod nord, mens bebyggelsen nedtrappes i størrelse mod syd for at skabe ideelle uderum med intime haver og skønne terrasseforhold samt sikre en fri passage til solen fra syd.

Tilkørselsforholdene bliver fra nord, hvilket er med til at skabe en ekstra ro omkring områdets sydlige del, der via beplantning og fællesarealer legemliggør navnet, Parkkvarteret.

I respekt for stedets historie og for at skabe den rette autenticitet har investorerne bag Parkkvarteret opkøbt to af de oprindelige togvogne fra fabriksepoken, hvoraf den ene skal fungere som et fælleshus til glæde for beboerne.

Samlet set opføres der godt 8.000 kvm boliger tæt på hjertet af Randers.

Parkkvarteret bliver det første af de skitserede 10 kvarterer i Sporbyen Scandia, som bliver en realitet. Vi forventer, at salget påbegyndes i sommeren 2018 med indflytning i sommeren 2019.

Ønsker du at vide mere omkring salg af boligerne i Parkkvarteret eller vil du tilmeldes fremtidige nyhedsbreve - kontakt da EDC Poul Erik Bech Randers på tlf. 87 11 87 11 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

23

 

56

 

4

 

4

Traditionen tro var 1300 pensionister samlet til kaffebord i mandags i Bombardier-hallerne. Arrangementet finder altid sted mandag i Randers-ugen, og frivillige forkæler de ældre med rundstykker, kage og kaffe leveret af Føtex i Dytmærsken.

2 timer – og 3800 kopper kaffe senere – var folk blevet godt underholdt af Kirsten Siggaard i selskab med Swing Sisters, som bl.a. tæller Lise-Lotte Norup og Kirsten Vaupel.

En fantastisk hyggelig formiddag – og en skøn tradition at så mange mennesker kan samles om hygge og samvær på ét sted på én gang.

Scandia

 

ScandiaScandia

 

Scandia Scandia

ONSDAG DEN 28. JUNI 2017 KL. 19 - 21 afholder vi i samarbejde med Randers Kommune et offentligt møde omkring fremtidsplanerne for SporbyenScandia.

Mødet finder sted i kantinen, Bombardier, på Scandia-området.

Hvis du er nysgerrig omkring planerne for SporbyenScandia, er du meget velkommen til at kigge forbi.

Du kan også læse mere om lokalplanen for området lige her:
https://omkommunen.randers.dk/annonceringer/2017/planlaegning/forslag-til-lokalplan-640-sporbyen-scandia/

Vi har været på tur rundt på Scandia-området med et kamera i hånden. Sporbyen er fuld af sjæl, charme og taknemmelig motiver, og vi er vilde med områdets og stedets mange flotte farver Vi har forsøgt at fange nogle stemningsoplevelser til jer her.

Scandia Scandia Scandia

 

Scandia Scandia Scandia